Със 171  гласа за“ Народното събрание отмени карантината и изолацията

...
Със 171  гласа за“ Народното събрание отмени карантината и изолацията
Коментари Харесай

След бурен дебат в НС за миналото, обиди и нападки: край на карантината и изолацията при COVID

Със 171  гласа „ за “ Народното събрание анулира карантината и изолацията при COVID-19. Това стана с приемането на измененията в Закона за здравето, препоръчани от Министерския съвет преди месеци. Депутатите одобриха законопроекта поредно на първо и на второ четене.

По тематиката се изрече Костадин Костадинов от „ Възраждане “, който назова законопроекта просрочен, а пандемията – „ психопандемия “. Той съобщи още, че в в този момент Народното събрание в действителност приема законопроекта, препоръчан преди две години от „ Възраждане “, само че тогава партията била упрекната в антихуманизъм.

Репликира го Ивайло Митковски от ПП-ДБ с думите: „ Хубаво е човек, когато приказва нещо, да го схваща “. Той означи, че пандемията не е изчезнала, а просто вирусът се е трансформирал. „ Трябваше да дойдете с мен на едно дежурство във Варна и да видите носилките с черните чували към моргата и нямаше да говорите такива работи “, обърна се той към Костадинов и приключи с думите: „ Трябва да сложите паметна плоча на Коронавирус на централата си, тъй като той ви вкара в Народното събрание. “

„ 28 – това е броят на моите другари и другари на моите другари, които умряха от Коронавирус, в това число персоналния ми доктор “, описа пък сътрудника му Манол Пейков. Той също уточни, че вирусът мутира и към този момент не е какъвто е бил, както се е случвало постоянно в историята на вирусите.

По тематиката се изрече и Станислав Балабанов от „ ИТН “ – още една групировка, която бе твърдо срещу всеобщите ограничения против Коронавирус. „ Не сме отричали съществуването на Коронавирус, само че отричахме политическия фашизъм, който се опиваше вашето държавно управление да постанова “, обърна се пък той към сегашния ръководител на Комисията по опазване на здравето проф. Костадин Ангелов, който тогава бе министър на опазването на здравето. На собствен ред депутатът от ГЕРБ-СДС предложения Балабанов да изгледа клип, който по думите му не бил показван обществено, „ тъй като не беше човешко в оня миг “.

Още редица народни представители продължиха да разясняват тематиката Коронавирус не в сегашния подтекст, а в този от преди две и преди три години, като позициите бяха същите, каквито и в оня интервал, в това число изпъстрени с персонални обиди и взаимни нападки.

В последна сметка след траяла към два часа полемика депутатите одобриха единомислещо анулацията на изолацията и карантината при Коронавирус.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР